Over de website

Welkom op 90 minuten oorlog!

Op deze website lees je alles over de relatie tussen internationale politiek en het WK voetbal. Bijvoorbeeld over de WK’s van 1934 en 1978, die door dictators werden gemanipuleerd en gebruikt voor propaganda. Maar ook over die van 1954 en 2006, die juist zorgden voor vreugde en troost na een verwoestende oorlog. Zo behandel ik één voor één alle WK’s, van 1930 tot nu. We gaan langs Meazza en Maradonna, langs Mussolini en Mandela. Het gaat over oorlogen en dictaturen, over corruptie en commercie, maar ook gewoon over een bal op de paal of die ene kopstoot in de finale. Met een hoop interessante informatie en genoeg Youtube-filmpjes om het leuk te houden.

 

Over de schrijver

Voorstelrondje: ik ben Koen (Venlo, 1989) en ik heb Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de UvA. Daar heb ik me vooral verdiept in gewapende conflicten en hoe die opgelost kunnen worden. Verder ben ik al mijn hele leven gefascineerd door voetbal, en ik zit dan ook regelmatig op een tribune in Venlo, IJmuiden of ergens anders. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met talen (NL/EN/DU en een beetje FR/SP) en schrijf ik teksten voor mezelf of voor opdrachtgevers. Toen ik mijn passies wilde combineren en mijn broer Roy een website voor me ging bouwen, had ik ineens m’n eigen blog. Het logo is ontworpen door mijn jongere broer Bas (maar verder doe ik wel bijna alles zelf).

Heb je vragen, tips of feedback? Neem dan gerust contact met me op! Klik op de link naar mijn LinkedIn-profiel of stuur me een mailtje.